swissreplica.is

Nacomi Olej Rokitnikowy Eco 30Ml

Nacomi Olej Rokitnikowy Eco 30Ml

11,29

OLEJ ROKITNIKOWY

Tłoczony na zimno z owoców krzewu rokitnika zwyczajnego olej o intensywnym pomarańczowo-czerwonym kolorze i charakterystycznym zapachu. Barwa i zapach wynika z wysokiej zawartości wit. A. Dodatkowo olej ten zawiera wysoką dawkę wit. E, minerałów oraz flawonoidów i jako nieliczny olej roślinny zawiera wysokie stężenie kwasu tłuszczowego palmityno-oleinowego.

Skład i właściwości:

Olej rokitnikowy zawiera:
• Karotenoidy , które odpowiadają za działanie regeneracyjne, przeciwzmarszczkowe oraz antyoksydacyjne. Poprawia koloryt i chroni przed promieniowanie słonecznym.
• kwas tłuszczowy- Omega-7, wpływa on na proces regeneracji naskórka oraz gojenia się ran.
Ma on bardzo dużo dobroczynnych właściwości. Można go używać dosłownie na wszystko- twarz, ciało. włosy, paznokcie, stopy.
• Dodawany do szamponów i odżywek- regeneruje strukturę włosa, elastyczność i sprawia, że włosy stają sie błyszczące.
• Pomaga leczeniu łupieżu i przy wypadaniu włosów
• wykorzystywany do kosmetyków do opalania i samoopalaczy, ponieważ wyrównuje koloryt skóry i nadaje złocisty odcień.
• pomaga w leczeniu oparzeń, odmrożeń, odleżyn, trudno gojących się ran, egzem, stanów zapalnych skóry.
• ma działanie przeciwzmarszczkowe i nawilżające.
• dobrze wchłania się w skórę, bez uczucia tłustości.

Jak używać?

Ze względu na swoją intensywną barwę, zaleca się stosowanie oleju punktowo na wypryski lub jako dodatek do kremów czy odżywek.

Ciekawostki:

Dawniej konie karmiono owocami rokitnika, żeby miały piękną błyszczącą sierść. Dlatego rodzajowa nazwa łacińska HIPPOPHAE, wywodzi się z greckich słów HIPPOS czyli koń, oraz PHAOS, czyli błyszczący.

Opis

Nacomi Olej Rokitnikowy Eco 30Ml

OLEJ ROKITNIKOWY

Tłoczony na zimno z owoców krzewu rokitnika zwyczajnego olej o intensywnym pomarańczowo-czerwonym kolorze i charakterystycznym zapachu. Barwa i zapach wynika z wysokiej zawartości wit. A. Dodatkowo olej ten zawiera wysoką dawkę wit. E, minerałów oraz flawonoidów i jako nieliczny olej roślinny zawiera wysokie stężenie kwasu tłuszczowego palmityno-oleinowego.

Skład i właściwości:

Olej rokitnikowy zawiera:
• Karotenoidy , które odpowiadają za działanie regeneracyjne, przeciwzmarszczkowe oraz antyoksydacyjne. Poprawia koloryt i chroni przed promieniowanie słonecznym.
• kwas tłuszczowy- Omega-7, wpływa on na proces regeneracji naskórka oraz gojenia się ran.
Ma on bardzo dużo dobroczynnych właściwości. Można go używać dosłownie na wszystko- twarz, ciało. włosy, paznokcie, stopy.
• Dodawany do szamponów i odżywek- regeneruje strukturę włosa, elastyczność i sprawia, że włosy stają sie błyszczące.
• Pomaga leczeniu łupieżu i przy wypadaniu włosów
• wykorzystywany do kosmetyków do opalania i samoopalaczy, ponieważ wyrównuje koloryt skóry i nadaje złocisty odcień.
• pomaga w leczeniu oparzeń, odmrożeń, odleżyn, trudno gojących się ran, egzem, stanów zapalnych skóry.
• ma działanie przeciwzmarszczkowe i nawilżające.
• dobrze wchłania się w skórę, bez uczucia tłustości.

Jak używać?

Ze względu na swoją intensywną barwę, zaleca się stosowanie oleju punktowo na wypryski lub jako dodatek do kremów czy odżywek.

Ciekawostki:

Dawniej konie karmiono owocami rokitnika, żeby miały piękną błyszczącą sierść. Dlatego rodzajowa nazwa łacińska HIPPOPHAE, wywodzi się z greckich słów HIPPOS czyli koń, oraz PHAOS, czyli błyszczący.

Ceneo

Uroda

Pielęgnacja ciała

Pozostałe kosmetyki do pielęgnacji ciała

Nacomi Olej Rokitnikowy Eco 30Ml

hydrolat z bławatka
, anwen bez
, nawilżający koktajl do twarzy 3 w 1 nacomi aqua hydra skin
, pieluchy pampers 5
, beckham intimately

yyyyy